Васильків відзначив 72 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

васильков 3 717 |
10-05-2017 |
Новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

9 травня у місті Василькові відбулися урочисті заходи з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
У заходах взяли участь Васильківський міський голова Сабадаш В.І., ветерани Великої Вітчизняної війни та воїни АТО, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники церковних конфесій, громадських організацій, делегації колективів підприємств, установ, організацій міста, керівний та особовий склад бригади тактичної авіації, студентська та шкільна молодь, громадськість, представники засобів масової інформації. 



Святкування розпочалися урочистим мітингом біля пам’ятного знаку двічі Герою Радянського Союзу генерал-полковнику авіації Лавриненкову Володимиру Дмитровичу у військовому містечку.


Продовжились заходи у центрі міста урочистою ходою, спортивною естафетою учнів загальноосвітніх шкіл міста, мітингом біля Меморіалу Слави, Вічного вогню та монументу Слави загиблим воїнам в парку «Берізки». Міський голова подякував ветеранам за перемогу над нацизмом, зазначивши у своєму виступі: «Наші батьки і діди, об'єднані спільною метою, мужньо боролися на фронтах і в тилу, у підпіллі та у партизанських загонах. Тому подвиг переможців назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків, а ми натомість маємо бути сильними духом і гідними їхньої слави».


Усі присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих в роки Другої Світової війни і воїнів антитерористичної операції та поклали квіти до Вічного вогню та могили Невідомого солдата.


З метою військово-патріотичного виховання молоді, опівдні в центрі міста була розгорнута виставка військової техніки та польова кухня, де всі охочі скуштували смачної солдатської каші.


На центральній площі, військовий оркестр Об’єднаного навчального центру Повітряних Сил ЗС України, виконав ряд мелодій воєнних років та патріотичних композицій. З нагоди пам’ятної дати, військові транслювали відеофільми про мужність, звитягу і любов до рідної Батьківщини захисників сьогодення. Також відбувся велопробіг за маршрутом Васильків-Путрівка-Васильків.














васильков

Смотрящий

12 травня 2017 10:26
На фото был Бук?
васильков

VIP

12 травня 2017 12:12
да, и ЗРК С300

--------------------