Поліцейські Васильківського відділу поліції й надалі проводять профілактичні заходи з неповнолітніми у рамках «Всеукраїнського тижня права».

васильков 1 460 |
12-12-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, попередження злочинів та правопорушень з боку неповнолітніх, 1 грудня працівники сектору ювенальної превенції відвідали Васильківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 2 та провели чергову зустріч з учнями-старшокласниками. 



В першу чергу працівники поліції розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, нагадали про основні права і обов’язки, та ознайомили учнів з деякими статтями Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. 


Також, правоохоронці звернули увагу дітей на їх поведінку та манеру спілкування зі своїми однолітками. Поліцейські навели приклади, коли здавалося б просте бешкетування та штовханина призводить до серйозних травм, каліцтва та навіть смертельних випадків. Старший інспектор сектору ювенальної превенції майор поліції Загородня Наталія Євгенівна зауважила – «Ваше життя і здоров’я, соціальний та правовий захист – це головне, про що ми дбаємо у своїй роботі, але й ви самі не повинні забувати про цінність людського життя, ніхто з вас не може передбачити до чого може призвести, здавалося б, невинна гра. Будьте уважнішими та обережнішими, як до себе, так і до тих, хто вас оточує!»


Крім того, поліцейські нагадали учням про правові наслідки негативної поведінки, пропусків занять без поважної причини та недопущення самовільного залишення місця проживання і навчальних закладів. Також, працівники поліції наголосили про небезпеку сучасної гри "Зацеперство" та заборону вживання спиртних напоїв, наркотичних речовин та паління.


Васильківський ВП

ГУНП в Київській області