ЗВЕРНЕННЯ ВАСИЛЬКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА САБАДАША ДО УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

https://vasilkov.info/uploads/posts/2017-04/1493299629_18881.jpg

Шановні ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, вдови померлих ліквідаторів, мешканці міста Василькова!

26 квітня 2017 року світ відзначатиме 31-шу річницю аварії на ЧАЕС.

Безпрецедентна за масштабами і наслідками техногенна катастрофа стала національною трагедією для багатьох народів, вона прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутніх дітей, змінила середовище їхнього проживання і, навіть, психологію. Чорнобильська трагедія повинна назавжди стати уроком для всього людства.

 

26 квітня є Днем вшанування героїзму і мужності тих, хто першим кинувся рятувати від невидимого ворога – радіоактивного випромінювання, хто загинув у нерівному поєдинку з вогнем і радіацією, рятуючи ціною власного життя мільйони людей від ураження і неминучої загибелі. Завдяки пожежникам, військовослужбовцям, будівельникам, енергетикам, сотням тисяч добровольців наша земля не перетворилася на суцільну мертву зону.

Близько тисячі жителів нашого міста стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям. 111 з них, на жаль, передчасно пішли з життя, 11 ліквідаторів-інвалідів на сьогодні тяжко хворі і потребують належного медичного та соціального забезпечення. Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство.

 

Шановні чорнобильці-ліквідатори! Ми ніколи не забудемо Ваш подвиг, і Ви можете розраховувати на нашу допомогу.

Від усього серця бажаю Вам і вашим родинам здоров’я, щастя, миру і добробуту. Вічна пам’ять загиблим героям-рятівникам!

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com