ПРЕС-ТУР НА ТЕМУ:”ЕТАПИ ПРОЦЕСУ СТВОРЕННЯ ОТГ”

21 березня 2018 року в місті Буча Київської області відбувся прес-тур на тему «Етапи процесу створення об´єднаної територіальної громади», яку проводив Офіс впровадження децентралізаційної реформи Київського регіонального відділення Асоціації міст України, в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що проходить за підтримки USAID.

Учасниками круглого столу були запрошені представники органів місцевого самоврядування, регіональних та місцевих ЗМІ.

Від міста Василькова участь взяли Олена Король (завідувач сектору внутрішньої політики Васильківської міської ради) та Людмила Струк (тележурналіст, редактор газети «Наше місто»).


Під час заходу присутні дізнались більше про етапи процесу створення Бучанської об´єднаної територіальної громади, здобутки та перспективи на майбутнє. Зокрема, що було запроваджено Програму «Громадський бюджет» і станом на 28 лютого мешканці міста подали на розгляд комісії 31 проект (найбільшу кількість набрали освітянські проекти – 11, культура – 6, спорт – 4). В Бучанському міському парку з настанням тепла проходить велика кількість різноманітних фестивалів та інших заходів.


Учасники заходу відвідали Бучанський Центр надання адміністративних послуг, який на сьогоднішній день надає 175 послуг населенню. Для комфортного очікування відвідувачів є зала очікування та дитяча ігрова кімната. Для зручності населення відповідні ЦНАПи будуть створюватись в кожному населеному пункті об´єднаної територіальної громади.


Дізнались про нову платформу, яка почала працювати в місті для реалізації програм і проектів регіонального розвитку та поліпшення інвестиційного клімату (Агенція регіонального розвитку). Саме приміщення Агенції – це такий собі своєрідний простір для спілкування, обговорення ідей і проектів, поради і допомога від кваліфікованих фахівців щодо розвитку власного бізнесу тощо.


На базі загальноосвітньої школи працює Центр інклюзивної освіти, у якому зараз навчається 29 дітей. Комфортні, затишні, з сучасним обладнанням класи і кімната корекційного розвитку (інтерактивна пісочниця, бульбашкова колона, басейн з кульками, інтерактивна підлога, спортивні знаряддя).


Підвівши підсумок зустрічі, Президент ВГО «Клуб мерів», депутат Київської обласної Ради, доктор економічних наук, професор Володимир Удовиченко зазначив: «2018 рік – оголошено роком громад Київщини. Ми будуємо нову Україну. На Київщині є сьогодні 9 громад, які успішно працюють».

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com