Співробітництво між містами Васильків - Горі

10 серпня 2018 року відбулася урочиста церемонія підписання Угоди про співробітництво між містами Васильків (Україна) – Горі (Грузія) за участі делегації з міста Василькова першого заступника Васильківського міського голови Володимира Гурєєва, депутата міської ради, завідувача сектору охорони культурної спадщини Олени Шпильової, громадського діяча Анни Оксаніченко та грузинської делегації – мера муніципалітету міста Горі Тавзарашвілі Констянтина, віце-мера, доктора медичних наук Еке Сухишвілі і представників органів місцевого самоврядування.

Сторони будуть координувати співробітництво у напрямках торгівлі і будівництва, благоустрої територій, комунального господарства, освіти, культури та мистецтва. Васильківська делегація була вражена грузинською гостинністю, адже для грузинів гість – це посланець Бога, і вони мають зустріти його дуже добре, бо він може принести гарну звістку, відкрити нові можливості.


Останнім часом місто Горі достатньо швидко запроваджує механізми участі у конкурсах грантових проектів. Представники з міста Василькова оглянули освітні заклади, зокрема, дошкільний заклад, який був збудований завдяки американському грантовому проекту. Побували на заводі, який випускає якісні соки та компоти, взяли участь у траурних заходах з нагоди 10-ї річниці героїчної загибелі 18-ти грузинських юнаків, які відстоювали незалежність своєї країни, відвідали древнє пещерне місто Уплисцихе. У місті Горі велику увагу приділяють розвитку спорту, будуються нові спортивні майданчики.


Велику популярність має вид спорту – національна боротьба чидаоба і наша делегація мала велику честь побувати на міжнародних змаганнях саме з цього виду спорту в с. Шикдиси.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com