«Це моє місто» – святкові заходи з нагоди 1030-ї річниці міста Василькова.

Жителі міста Васильків готуються зустріти головне свято гро­мади – 1030 років з Дня заснування міста Василькова. До цієї події відбувається серйозна підгото­вка на рівні місь­кої влади, додались організаційні справи, три­ває інтенсивна ро­бота. Все для того, щоб в день народження Василькова мешканці змогли оці­нити святкове обличчя міста та, разом із багатьма запро­шеними гос­тями до­стойно відзна­чили 1030-ту річницю з часу першої історичної зга­дки про місто.

Без перебільшення можна сказати, що жителі Василькова щороку з не­терпінням чекають свого свята – Дня мі­ста. Адже це привід не лише для урочистого святкування, а нагода зустрітися із друзями, відомими зірками ес­тради, взяти участь у спортивних заходах, помилуватись виробами народних умільців.
Підготовка до свята вже у розпалі. Самі ж святкування роз­поч­нуться 08 вересня.
Пропону­ємо чи­тачам ключові моменти про підготовку до святкових заходів і, звичайно, про приємні сюрпризи, які отримають васильківчани під час улюб­леного свята. Детальніше про це спілкуємось  із міським головою Володимиром Сабадашем.

– Володимире Івановичу, зовсім неба­гато часу за­ли­ша­ється до свя­ткування Дня мі­ста. Наразі ведеться акти­вна підгото­вка до його відзна­чення. Цікаво, хто без­посере­д­ньо залу­чений до цієї справи?
– Підготовка до святкування Дня мі­ста цьогоріч, як, зрештою, і кож­ного року розпочалася заздале­гідь. Ми що­разу на­магаємось зро­бити це свято якимось особливим, неповтор­ним, щоб воно за­пам’яталося васильківчанам і го­стям мі­ста, яких приїжджає багато. До орга­нізації та про­ведення святкових заходів залучені всі праців­ники Васильківської місь­кої ради, члени викон­кому, депутатсь­кий кор­пус та громадські організації. Ті­сно спів­працю­ємо із загальноосвітніми та по­зашкіль­ними навча­ль­ними закла­дами, з навчальними закладами обласного підпорядкування для проведення виставок ужитково-декоративного мистецтва. До про­ведення куль­турно-ми­с­тець­ких за­ходів залучаються творчі колективи ЦДЮТ, школи мистецтв, міського Будинку культури та аматорські колективи міста. Адже за­плано­вано про­вести цілу низку куль­турних за­хо­дів, се­ред яких – кон­ку­рси, флешмоби, дитячі концерти і розваги. Основний задум такий, щоб зробити про­граму щонай­більш різ­нома­ніт­ною.


– Традиційно День міста це яс­к­раве масштабне дійс­тво. Ска­жіть, будь ласка, що з на­бу­того досвіду залиша­ється, і що цього року буде нового?
– Увазі глядачів буде пред­став­лено насичену програму захо­дів. Ос­но­вна їх частина, крім спор­тивних заходів, від­бу­ва­тиметься на центральній площі міста. Вже зранку там розпочнеться весела «Руханка» для усіх бажаючих від НХК «Веселка», а потім всіх запрошуємо зареєструватись та взяти участь у легкоатлетичній естафеті Vasylkiv RUN. Родзинкою святкових заходів буде свято фарб «Holi» (міський спортивний комплекс) та піромузичний феєрверк о 22.00 годині на центральній площі. Се­ред іншого на васильківчан чека­ти­муть фестиваль національної іжі «Смакуй по-васильківськи», «Осінній вальс» з виступом військового оркестру та хору ветеранів у парку Т.Г. Шевченку, карнавальна хода творчих та спортивних колективів міста, демонстрація ретро автомобілів і багато іншого.


– В рамках проведення Дня мі­ста відбудеться ви­ставка-про­даж ху­дожніх ви­робів май­ст­рів народ­ної тво­рчості міста…
– У сквері біля кінотеатру «Дружба» прохо­ди­тиме вис­тавка виробів з живопису, писанкарства, бісероплетіння, мотанки, м´якої іграшки та інших видів мистецтва, відбуватимуться майстер-класи, під час яких усі бажаючі зможуть спробувати власноруч виготовити для себе подарунок. Також, свою продукцію представить і Васильківський професійний ліцей, де можна буде придбати тканні вироби їхнього виробництва та поласувати смачними пиріжками і солодкими тістечками.


– Справжнє свято не обходиться без смачних сюрпризів. Чим «почас­тує» святкова програма васильківчан та го­стей міста?
–  Як вже повідомлялось, на протязі дня на центральній вулиці Грушевського буде проходити фестиваль національної іжі «Смакуй по-васильківськи» за участю місцевих та запрошених підприємців. До уваги мешканців та гостей будуть представлені кулінарні вироби на різний смак (вареники, випічка, різноманітні м´ясні страви тощо).


– Сумувати під час свят­кувань аж ніяк не доведеться малечі. Для цієї ауди­торії маса цікавих заходів, які саме?
– Звичайно, без уваги не зали­шаться і найменші жителі міста. Для них теж організовано найрізно­ма­ніт­ніші заходи. Зокрема, це дитячі атракціони,  розваги з ходулістами, морозиво, солодощі, майстер-класи, аквагрим, свято фарб та багато іншого…


–Творча молодь теж знайде для  себе заняття по душі…
– Проводитиметься квест для старшокласників «Знай, пишайся своїм містом», який буде проходити на території Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості з 10.30 години. Організатор заходу – учнівське самоврядування міста.  За підсумками квесту переможці та учасники будуть гідно відзначені.


– Чимало заходів і для при­хильників спорту. Що для них при­готували організатори свята?
– Традиційно на міському стадіоні відбудеться футбольний матч «Фінал кубка Василькова», на малому полі – майстер-клас та футбольна гра від маленьких вихованців футбольного клубу. Першість області з футболу ДЮСШ (Васильків) – «Форвард» (Васильків). В перерві футбольних матчів легкоатлетична естафета за участі команд військовослужбовців та поліції.


– Очікуваним моментом святкувань є урочиста церемонія відкриття Дня міста. Як цього року заплановано її провести?
– За доброю традицією проводимо уро­чистості, під час яких адресуємо громаді міста та запрошеним на свято гостям найпалкіші вітання з нагоди Дня міста. Відзначаємо авторитет­них особистостей – жителів міста, які своєю працею зробили вагомий внесок у соціально-економічний та культурний  розвиток міста, пра­цюють над покращенням рівня життя громади, мають зна­чні досягнення у професійній та громадській діяльності. Також, це будуть привітання від запрошених гостей міста, реконструкція стародавніх боїв і флешмоб.


– Усі учасники цьогорічного святку­вання Дня міста з нетерпін­ням очікують вечірнього гала-концерту. Хто з популярних артистів навідається до нашого міста і виступить на васильківській сцені?
– Гала-концерт відомих українських зірок розпочнеться  о 19.30 годині на центральній площі міста: «Лісапетний батальйон», світлове шоу барабанщиків «Rhythmen», Таяна, Роман Скорпіон.


– Що побажаєте учасникам святкувань?
– Усім мешканцям міста, гос­тям та запрошеним бажаю гарного настрою та приємного відпочинку, запрошую прийняти активну участь в урочистостях і прикрасити своїми вміннями, знан­нями та присутністю святкові заходи. Не упустіть свій шанс весело відсвяткувати 1030-ту річницю міста Василькова!


– Дякую за розмову.

Поза сумнівами — і васильківчани, і гості міста отри­мають від святкувань лише пози­тивні емоції та враження.


Інтерв´ю Олени Король

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com