День партизанськоїслави в Василькові 2018

День партизанської слави в Україні був заснований у зв’язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року цей день був призначений офіційним державним святом.День партизанської слави в Україні був заснований у зв’язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року цей день був призначений офіційним державним святом.

Напередодні пам´ятної дати, з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої світової війни Васильківська міська організація ветеранів України та структурні підрозділи управління культури, туризму та охорони культурної спадщини провели захід до Дня партизанської слави України в актовій залі Васильківської школи мистецтв.

Заступник міського голови Володимир Гурєєв привітав учасників конференції та нагородив родини партизан і підпільників грамотами виконавчого комітету Васильківської міської ради.

Це свято покликане висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Другої світової війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.

У період Другої Світової війни налічувалося близько 6200 партизанських угрупувань та загонів. В них служили майже мільйон солдат. Ці невидимі війська, як і інші підрозділи, понесли великі людські втрати під час боротьби з гітлерівським військом. Але внесок партизанських формувань в загальну перемогу людства над нацизмом просто неоціненний. 

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com