У Василькові змінять статус школи №3

васильков 4 143 |
12-09-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Незабаром Васильківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №3 невдовзі буде перейменована у Васильківський академічний ліцей "Успіх".

Питання про зміну статусу Васильківської школи №3 було винесено на розгляд на 43 чергову сесію Васильківської міської ради VІІ скликання, де депутати проголосували одноголосно за запропоновані зміни.



Як зазначила Лілія Козак, начальник відділу освіти Васильківської міськради, на сьогоднішній день викладацький склад та матеріально-технічна база школи №3 цілком відповідає вимогам академічного ліцею і є найбільшою в місті за кількістю учнів. Їх у закладі сьогодні 1188.


Директор Васильківської школи І-ІІІ ст. №3 Валентина Сережка, вчитель географії вищої категорії, розповіла як зміниться шкільне життя навчального закладу після набуття статусу ліцею. 


«Перейменування нашої школи – це виконання умов Закону України «Про освіту», відповідно до якого всі навчальні заклади мають бути адаптовані до НОП (Нової Освітньої Програми), тобто школи І-ІІ ступенів мають стати гімназіями, а ІІІ ступеня (профільне навчання) – ліцеями", – зауважила директор Васильківської школи №3.


У своєму статуті школа прописала, що однією з умов ліцею буде прийом учнів до старших класів виключно на конкурсній основі.

"Як академічний ліцей ми обрали філологічний напрямок, оскільки маємо потужну філологічну кафедру із 26 вчителів-лінгвістів. Відтепер діти мають змогу вивчати, окрім обов’язкової англійської, ще німецьку та іспанську мови на вибір", - підсумувала директор.


Цього року бажаючих піти в 1 клас школи №3 було більше, ніж наявних місць. Усього було набрано 5 класів по 30 учнів, із яких два класи навчаються за програмами «Інтелект України» і «На крилах успіху», поглиблено вивчаючи математику й іноземну мову. До речі, програма «На крилах успіху» зовсім нова і в школі запроваджена вперше в цьому році.


Матеріально-технічна база майбутнього ліцею, на сьогодні є кращою, ніж в інших навчальних закладах міста Васильків, хоча й потребує певного допрацювання. Так, школа має чудову спортивну базу: 3 спортивні зали (великий, менший гімнастичний і для потреб початкової школи), нове міні-футбольне поле з штучним покриттям, ігровий майданчик з тренажерами, який відвідують жителі всього мікрорайону.

Також є 3 кабінети інформатики, один із яких відведений для занять початкових класів. Найближчим часом планується відкриття інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими потребами, де вже є один клас інклюзивного навчання, в якому налічується 5 дітей із різними вадами.

Певні труднощі в навчальному закладі виникають через нестачу інтерактивних дошок, їх у розпорядженні школи є лише дві. Тож є до чого прагнути.