202,4 мільйона гривень єдиного внеску спрямували на соціальні потреби платники Васильківщини

За підсумками семи місяців 2017 року платниками Васильківщини сплачено 202,4 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 56,7 млн.грн. перевищує надходження 2016 року.

Як зазначають податківці, зростання надходжень єдиного внеску, насамперед, обумовлена значним підвищенням стандартів в оплаті праці. Активне інформування громадян про важливість офіційного працевлаштування зі сплатою всіх передбачених законом платежів теж сприяє легалізації ринку праці. Дедалі більше найманих працівників зацікавлені у відрахуваннях єдиного внеску зі своєї зарплати, розуміючи, що від цього залежить їх майбутнє пенсійне забезпечення. Саме така активна громадянська позиція – це додаткові кошти на соціальні виплати сьогодні та в майбутньому.

Нагадаємо, що єдиний внесок (ЄВ) — обов’язкові відрахування на загальнодержавне соціальне страхування. ЄВ сплачується підприємцем за себе та за кожного найманого робітника. Він є внеском у загальнодержавну систему соціального страхування з метою захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат. ЄВ сплачується на рахунки органів доходів і зборів за місцем обліку підприємця.

ЄВ був запроваджений Законом №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набрав чинності 1 січня 2011 року, а з 1 жовтня 2013 року адміністрування ЄВ перейшло від Пенсійного фонду до Міністерства доходів і зборів.

Для підприємців на спрощений системі застосовується ставка 22%. Розмір бази оподаткування підприємці на спрощеній системі можуть обирати самостійно в межах від мінімальної заробітної плати (для 1 групи — 0,5 мінімальної заробітної плати) до 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Сплата ЄВ з мінімальної заробітної плати гарантує підприємцю мінімальну пенсію.

Києво-Святошинська ОДПІ

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua