Де подавати податкову декларацію, якщо дохід отримуєте в одному місці, а прописані в іншому?

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п. 49.1 ст. 49 ПКУ).

Відповідно до п. 45.1 ст. 45 ПКУ, платник податків – фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.


Отже, платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію, але на той час проживає не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, має подати податкову декларацію до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.


У випадку, якщо фізична особа знята з реєстрації за однією податковою адресою та не зареєстрована за іншою, то вона повинна подати річну податкову декларацію до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.


Києво-Святошинська ОДПІ

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua