Завершується кампанія декларування!

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, з 1 січня триває кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2017 року. Цього року граничний термін подання декларації – 2 травня.

Якщо протягом минулого року ви здійснювали операції з інвестиційними активами, у тому числі продавали акції;

- якщо отримували доходи, з яких при нарахуванні чи виплаті податок не утримувався (наприклад, здавали в оренду квартиру чи інше нерухоме майно);

- якщо отримували доходи від особи, яка не є податковим агентом, тобто є фізичною особою (наприклад, при отримували нецільову допомогу від благодійника – фізичної особи);

- якщо мали іноземні доходи – ви зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи.

Крім того, слід обов’язково подати декларацію громадянам, які у 2017 році отримували доходи у формі заробітної плати (інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород) від двох і більше податкових агентів.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси:

​ особисто або уповноваженою на це особою;

​ поштою або засобами електронного зв’язку.

Зверніть увагу, що поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання.

Якщо декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання декларації.

У разі необхідності громадяни зможуть отримати консультації і допомогу у заповненні декларації. Бланки декларацій надаються платникам податків безкоштовно.

Пам’ятайте, декларування доходів – конституційний обов’язок кожного громадянина.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua