Рятувальники Василькова поспілкувалися з любителями "тихого полювання"

васильков 1 378 |
13-09-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

8 вересня, рятувальники Васильківського району провели рейд по місцях збирання грибів та проведено роз’яснювальну роботу з населенням по недопущенню вживання в їжу дикорослих грибів



Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ДСНС у Київській області.

Головною метою "рейдовців" було донести до населення весь рівень небезпеки, яку приховують у собі лісові гриби.


Гриби – це дарунок лісу, одне з найбільш цікавих і загадкових явищ природи, цінний харчовий продукт. Однак, серед грибів багато таких, вживання яких може призвести до отруєнь, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. З настанням грибного сезону, випадки отруєння грибами стають звичним явищем. З початку осені й до першого снігу до лікарень області звертаються люди з діагнозом «отруєння грибами». У більшості випадків, це гриби, які люди збирають і готують самі.


Було проведено розміщення листівок на інформаційних стендах Дібровської та Кожухівської селищних рад Васильківського району.

Рятувальники ще раз наголошують!Щоб запобігти отруєння грибами, рекомендовано дотримуватись заходів та правил, які необхідні для виконання кожній людині: купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях, особливо уникайте стихійних ринків, збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні, не збирайте гриби якщо не впевнені, що знаєте. Запам’ятайте: Отруєння грибами дуже важко піддається лікуванню. Настійно радимо всім! Не збирайте та не їжте гриби зовсім. Без грибів можна прожити!!!