На Київщини триває поліцейська операція "Трикстер"

васильков 1 501 |
15-11-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З 30 жовтня по 30 листопада на території Київщини триває поліцейська операція "Трикстер", що націлена на боротьбу з Інтернет-шахраями



З метою протидії організованій злочинності, виявлення та документування протиправних дій членів злочинних груп, причетних до шахрайських заволодінь коштами громадян у сфері електронної комерції на території Київщини з 30 жовтня по 30 листопада проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Трикстер".


Зловмисники вигадують нові способи, щоб виманити кошти у довірливих громадян. Найбільш популярною схемою, якою користуються аферисти, є "фішинг" – виманювання у неуважних користувачів мережі - Інтернет конфіденційної інформації, а саме: паролів банківських карток, імен, телефонних номерів. За допомогою цих даних злочинці можуть видавати себе за власника інформації і вчиняти від його імені різні протиправні дії. Також зафіксовано велику кількість випадків шахрайства з банківськими картками, у сфері купівлі товарів через Інтернет - магазини та он-лайн оголошення.


Щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв, варто бути обережними, не довіряти підозрілим пропозиціям придбати товар за заниженими цінами, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених Інтернет-магазинах.


Якщо Ви стали жертвою Інтернет – шахраїв, або володієте іншою корисною інформацією негайно повідомляйте в поліцію за номером «102» або телефонуйте на гарячу лінію Головного управління Національної поліції в Київській області за номером 067 218-63-67.