Поліцейські провели інтерактивне навчання з безпеки дорожнього руху.

васильков 1 513 |
12-12-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Аби нагадати школярам Правила дорожнього руху та зробити їх більш цікавими, 4 грудня працівники сектору ювенальної превенції завітали до Васильківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, де зустрічі з поліцейськими із нетерпінням чекали учні 2-го класу.

ГУНП в Київській області



Працівники поліції розповіли маленьким учасникам дорожнього руху про обов’язковість дотримання правил переходу пішоходами проїжджої частини дороги та вивчили "Правило трьох поглядів": ліворуч - праворуч і знову ліворуч, яке необхідно використовувати з початку руху по пішохідному переходу дороги.


З настанням осінньо-зимового періоду, правоохоронці наголосили школярам про важливу роль світлоповертаючих елементів на одязі та речах, які допоможуть бути помітними на дорозі. Також, під час лекції поліцейські нагадали дітлахам про правила безпечного користування велосипедами, скейтбордами, самокатами та роликами, після чого у ігровій формі школярі на змодельованому перехресті розіграли ситуації, які найчастіше виникають на проїжджій частині та на практиці змогли познайомитись із дорожніми знаками, основними жестами регулювальника та пригадали якому спеціальному автотранспорту необхідно надати перевагу на дорозі.


Наприкінці зустрічі діти отримали пам’ятки з Правил дорожнього руху, які й у подальшому допоможуть бути максимально дисциплінованими на вулиці.


Така форма тематичних занять є найефективнішою, бо в невимушеній ігровій атмосфері у взаємодії із працівниками поліції, здобувати знання переважно легше та цікавіше. Школярі запевнили поліцейських, що будуть слухняними пішоходами та велосипедистами, а отриманими знаннями та враженнями від зустрічі поділяться із друзями та батьками.

Васильківський ВП