На Васильківщині роздерибанили землю АТОвців

васильков 1 290 |
15-10-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Прокуратура Київської області вимагає повернути територіальній громаді Васильківського району землю вартістю майже 3 млн грн та площею понад 2 га, на яку з порушенням вимог земельного законодавства низка громадян оформили права приватної власності для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Саме ці земельні ділянки планувалося виділити учасникам АТО.



Так, за результатами опрацювання матеріалів кримінального провадження, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою встановлено наявність підстав для вжиття заходів представницького характеру щодо повернення державі земель на території Великосолтанівської сільської ради Васильківського району.


Рішення виконавчого комітету Великосолтанівської сільської ради, які вказані у державних актах, не відповідають оригіналам рішень виконавчого комітету сільської ради та державні акти на право власності на земельну ділянку не видавалися і не реєструвалися органами земельних ресурсів у відповідності до вимог земельного законодавства.


Крім того, оформлення громадянами права власності на землю відбувалось за рахунок території, яку орган місцевого самоврядування планував виділити учасникам АТО.


З метою недопущення подальшого відчуження земель на користь інших осіб накладено арешти на спірні земельні ділянки.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про скасування рішень державної реєстрації речових прав та витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння на користь держави в особі територіальної громади Васильківського району.