В Василькові невиплатили зарплату працівнику виборчої комісії

васильков 1 026 |
23-04-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З відповідною заявою до поліції області звернулась 24-річна жителька міста Васильків. Молода жінка повідомила, що працюючи секретарем в одній з виборчих комісій вона не отримувала заробітної платні з 31 березня. Для з’ясування усіх обставин правопорушення працівники Васильківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 



За даним фактом триває слідство. Ще 4 повідомлення, які надійшли минулої доби до поліції Київщини, під час проведення перевірка не знайшли свого об’єктивного підтвердження у сфері порушення виборчого законодавства. Зокрема на спецлінію «102» зателефонував житель міста Біла Церква і повідомив, що на його думку під час засідання голова виборчої комісії поставила рішення усунути заявника від спостереження за прийняттям документів з виборчих дільниць.
Факт адміністративного порушення на виборчій дільниці не підтвердився. Загалом, з початку передвиборчої кампанії до поліції Київщини надійшло 544 повідомлення. Списано до справи 464 Складено 29 адміністративних протоколів.

Наразі триває досудове розслідування у десяти кримінальних провадженнях, відкритих виборчого права.