Поліція Васильківщини оперативно затримала зухвалого викрадача автівки

васильков 2 070 |
15-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Ним виявився 24-річний житель села Данилівка, який вже попадав у поле зору правоохоронців за скоєння крадіжки та низки адміністративних правопорушень.
У той час, коли його сусіди-односельці поїхали на відпочинок, молодик у темний час доби проник до їхнього будинку, розбивши віконну шибку. З помешкання він викрав золоті прикраси, ноутбук, побутові прилади. Також в одній з кімнат він знайшов ключі від автомобіля «Volkswagen», який був припаркований на подвір’ї.



Погрузивши крадене майно до чужої автівки, він зник у невідомому напрямку.
Відсутність авто на подвір’ї виявив місцевий житель, який по дорученню власників доглядав за будинком.
Щойно на спецлінію надійшло повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем, на пошуки зниклого авто були задіяні наряди груп реагування патрульної поліції Васильківщини.
Невдовзі екіпаж поліцейських помітив автівку, яка підпадала під орієнтування. Поліцейські наздогнали втікача у полі. Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Встановлено, що вміст алкоголю у крові 24-річного молодого чоловіка становив 3,7 проміле.
За керування транспортним засобом напідпитку та без відповідних документів відносно правопорушника складені 2 адміністративних протоколи за ст.130 та за ст. 126 КУпАП.
Під час проведення невідкладного обшуку працівники поліції виявили та вилучили крадені речі. Автомобіль «Volkswagen» повернуто власникам, які за таких обставин змушені повернутися з відпочинку.
За виявленими фактами відкрито два кримінальних провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіннятранспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри молодику. Триває слідство.