СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ – ЗАГРОЗА ДЛЯ ЗДОРОВ’Я

Проблема стихійної торгівлі існує у всіх містах та районах України. А з настанням літнього періоду кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування зростає ще більше. При цьому, Законом України «Про благоустрій населених пунктів» стихійна торгівля заборонена, а відповідно до ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено відповідальність за торгівлю з рук в невстановлених місцях.

Стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживачів. У місцях несанкціонованої торгівлі, як правило, реалізовується продукція без належного ветеринарно-санітарного контролю, що може привести до виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб. Самі продавці не проходять профілактичні медичні огляди, працюють з грубим порушенням санітарно – гігієнічних правил, а тому можуть бути розповсюджувачами небезпечних хвороб. Такі торговці реалізовують товари без дозвільних документів, не сплачують податки та порушують санітарно-епідеміологічні вимоги.


Нажаль, покупці не замислюються про якість таких продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, не завжди покупці розуміють про небезпеку для здоров’я від придбання харчових продуктів у таких місцях. Тож, можливо варто усвідомити, що дорожчого за здоров’я у нашому житті немає нічого та відмовитися від неякісного товару, який нам пропонує стихійна торгівля. А найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.


Шановні мешканці міста Василькова! Управління з питань економіки та власності Васильківської міської ради попереджає про наслідки від придбання продуктів харчування в місцях стихійної торгівлі та застерігає всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням таких продуктів!

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com