ПІДВИЩЕННЯ ПРАВОВОЇ ОБІЗНАНОСТІ В ПИТАННЯХ ПЕНСІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Перший заступник начальника управління Ніна Задорожна та заступник начальника управління Валентина Метьолкіна провели зустріч з працівниками Васильківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. На заході були присутні 20 медиків. Під час зустрічі розповіли про основні зміни в пенсійному забезпеченні, про «гнучкий коридор» пенсійного віку (60-63-65 років) та посиленні ролі страхового стажу.

Оскільки більшість присутніх – медичні працівники і дехто має право на пенсію за вислугою років, докладно зупинилися на цьому питанні. Законом передбачено, що якщо на 1 жовтня 2017 року медичний працівник мав не менше 26 років і 6 місяців спеціального стажу, він має право на пенсію за вислугою років. Працівникам цієї категорії збережено і одноразову виплату 10 пенсій при виході на пенсію за віком, за додержанням певних умов.


Розповіли про осучаснення пенсій з 01.10.2018 з урахуванням нової середньої заробітної плати та про зміну коефіцієнта страхового стажу з 1,35 % до 1 %. Наголосили, що сьогодні дуже важливо, щоб всі присутні, а також члени їхніх родин, усвідомили, що заробітна плата в «конверті» позбавляє їх соціального захисту.


Основна мета заходу – це підвищення правової обізнаності в питаннях пенсійного законодавства медичних працівників та формування чіткого особистого правила: регулярне та своєчасне відслідковування свого страхового стажу через веб-портал Пенсійного фонду – це запобігання прикрих несподіванок при виході на пенсію.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com