ЗАХОДИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

8 травня 2018 року у місті Василькові відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення. Цей день присвячений пам’яті тих мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У заході взяли участь секретар Васильківської міської ради Оксана Перінська, заступник міського голови Леонід Перепелиця, представники органів виконавчої влади, депутати Васильківської міської ради, представники церковних конфесій, громадських організацій, делегації колективів підприємств, установ, організацій міста, військовослужбовці, студентська та шкільна молодь, громадськість, представники засобів масової інформації.


Зі словами скорботи і вдячності до воїнів-визволителів, до усіх присутніх звернулися секретар Васильківської міської ради Оксана Перінська, тимчасово виконуючий обов”язки начальника Васильківського гарнізону, полковник Гесь О.А.,голова Васильківської організації ветеранів ВВв Агеєв О.В. У своїх виступах вони зазначили, що наші батьки і діди, об’єднані спільною метою, мужньо боролися на фронтах і в тилу, у підпіллі та у партизанських загонах. Тому подвиг переможців назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків, а ми натомість маємо бути сильними духом і гідними їхньої слави. Студенти Васильківського коледжу НАУ та учні Васильківських ЗОШ висловили свої слова вдячності та шани ветеранам і воїнам АТО за мужність, стійкість та силу духу як в роки війни, так і наше сьогодення.


Заупокійну літургію за загиблими провів благочинний Васильківського округу протоієрей Андрій.


Учасники мітингу вшанували пам”ять загиблих у роки Другої світової війни, загиблих Героїв Небесної Сотні, воїнів антитерористичної операції хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com