Створення нового освітнього простору.

У закладах загальної середньої освіти міста триває робота по підготовці до нового 2018/2019 навчального року.
З 1 вересня 2018 року учні початкової школи навчатимуться за програмою нового Державного стандарту початкової освіти. У цьому документі визначений основний зміст освіти в початковій школі.

 В рамках реформи Нової української школи, один із головних компонентів - створення сучасного освітнього середовища, а для вчителів – проходження курсів з підвищення кваліфікації. 


Так, у перших класах, що з 1 вересня 2018 року навчатимуться за новим стандартом початкової школи, має бути організовано 8 навчальних осередків. Яким чином має бути влаштований новий освітній простір у Новій українській школі, Міністерство освіти і науки зазначило у спеціальних методичних рекомендаціях. У документі зокрема вказано, що особливістю Нової української школи є, поміж іншого, організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. З цією метою змінюються просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання. Зокрема, має бути таких 8 навчальних осередків: навчально-пізнавальної діяльності, змінні тематичні осередки, гри, художньо-творчої діяльності, куточок живої природи для проведення дослідів, відпочинку, дитяча класна бібліотечка, осередок вчителя.


Тож, керівники закладів освіти, учителі, учні, батьки активно долучилися до реалізації своїх ідей та власних дизайнерських проектів.
Переконані, що створення у школі сучасного освітнього простору можливо лише через активну зацікавлену співпрацю управлінців, педагогів, учнів, батьків. Важливо лише, щоб всі учасники цього процесу усвідомлювали спільну відповідальність, мали вміння, бажання та добру волю для такої співпраці.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com