ЗАХІД З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 14 грудня 2018 року Васильківський міський голова Володимир Сабадаш, учасники-ліквідатори ЧАЕС, керівники органів виконавчої влади, депутати Васильківської міської ради, представники громадськості вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Міський голова Володимир Сабадаш звернувся до присутніх ліквідаторів та членів сімей загиблих учасників ліквідації: «Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, родини загиблих ліквідаторів! Сьогодні в Україні день пам’яті – вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ми згадуємо та вшановуємо усіх ліквідаторів цієї жахливої техногенної катастрофи та молимося за полеглих у боротьбі з мирним атомом, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС. 3197 мешканців міста заплатили за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям. Сьогодні в місті 238 ліквідатора-інваліда І категорії та 554 – ІІ категорії. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя. Тільки в 2018 році померло 21 учасник ліквідації. Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Прийміть нашу сердечну вдячність за Ваш самовідданий подвиг і патріотизм. Бажаю усім мирного неба, доброго здоров’я і благополуччя”.


Ліквідатори Чорнобильської АЕС та члени родин загиблих Героїв були нагороджені медалями, пам’ятними знаками “Народна пошана”, “За службу державі”, “За громадянський подвиг”, грамотами Васильківської міської ради за самовідданість і високий професіоналізм, мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Міський голова Володимир Сабадаш вручив цінний подарунок (фотоапарат) голові Васильківської міської організації “Союз Чорнобиль України” Підгорецькому В.М. для роботи організації. Слова вдячності висловили також представники Васильківської районної державної адміністрації, районної ради, голова виконкому Київської обласної організації “Союз Чорнобиль України” Яременко Т.В. Для усіх присутніх на заході свої пісні та вірші дарували творчі колективи міського Будинку культури. Після закінчення заходу відбулося покладання квітів до пам”ятного знаку ліквідаторам ЧАЕС.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com