33 річниця Чорнобильської катастрофи

У трагічний день 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи на території Васильківського РВ ГУ ДСНС 26 квітня 2019 року відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії за участю Васильківського міського голови Володимира Сабадаша, районної адміністрації, депутатів міської ради, керівників та працівників управлінь, відділів Васильківської міської ради, міськрайонних установ та організацій, представників громадських організацій та релігійних конфесій, ліквідаторів, учнівської молоді та мешканців міста.

У своєму виступі міський голова Володимир Сабадаш подякував усім ліквідаторам за значний внесок у ліквідацію наслідків катастрофи: «Шановні ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, родини загиблих учасників ліквідації, громада міста Василькова! 26 квітня 2019 року світ відзначає 33-у річницю аварії на ЧАЕС. Із нестихаючим болем у серцях згадуємо тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю - пожежників, будівельників, військовослужбовців, персонал Чорнобильської АЕС, медиків, співробітників МВС, науковців, добровольців. Саме, завдяки їм наша земля не перетворилася на суцільну мертву зону. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії. 3197 мешканців міста заплатили за порятунок світу найдорожчим - своїм здоров’ям. Сьогодні в місті 238 ліквідатора-інваліда І категорії та 542 – ІІ категорії. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя. Шануємо тих, хто втратив здоров'я і потребує особливої уваги.


Я висловлюю глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Від усього серця бажаю Вам і вашим родинам здоров'я, щастя, миру і добробуту. Вічна пам'ять загиблим Героям-рятівникам!» 
Ліквідатори Чорнобильської трагедії були нагороджені медалями, пам'ятними знаками, грамотами Васильківської міської ради за самовідданість і високий професіоналізм, мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та поминальним молебнем за усіх загиблих і померлих.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com