ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА

васильков 3 014 |
27-12-2016 |
Новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

1 січня 2017 року вступають в силу поправки до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

З 1 січня 2017 року в Україні набуває чинності закон «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги».



Тобто, за законом українські телеканали повинні будуть заключати договори про ретрансляцію з провайдерам українського кабельного телебачення. Раніше кабельне безкоштовно ретранслювало усі національні ефірні телеканали, але з 2017 року такі відносини перестають існувати.


Після 1 січня більшість каналів, які дійсно цікаві глядачеві, залишаться в кабельних мережах. Тобто, українці почують побажання з Новим роком нашого Президента - за кілька секунд до Нового року. А після цього певні телеканали можуть просто зникнути. Такий жорсткий підхід до українського телебачення допоможе блокувати російські канали в Інтернеті. Внесення змін до УПП не призведе до зникнення малих телеканалів, яких залишиться у списку обов’язкових для ретрансляції від 4 до 8. Вже відомо, що з 1 січня до УПП увійдуть такі телеканали як Перший Національний, «Культура» та «Рада». Національна рада буде слідкувати за дотриманням законодавства. Вона не буде втручатися у процес регулювання відносин між медіагрупами та операторами, яким буде надано право самостійно встановлювати умови ретрансляції. Між провайдерами та телеканалами за законом передбачається рівність. Мова в них йде про те, що українські медіагрупи отримують право вимагати від операторів платного ТБ гроші за мовлення телеканалів, з-за чого кабельники можуть підняти тарифи.

 

Канали, які будуть платними або безкоштовними, з 1.01.2017 року будуть обов'язково опубліковані на сайті найближчим часом. Також слід зауважити, що на даний час безкоштовними лишаються супутникові антени, оскільки канали які приймають супутникові антени ще не закодовані. Але не слід сподіватися на те, що супутникове телебачення залишиться безкоштовним і канали не будуть закодованими.


Медіагрупи вже озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ при укладенні договорів у грудні. Зазначимо, що канали продаються тільки пакетами. Ось вони:


• Пакет каналів "1+1 media" (6 каналів: "1+1", "2+2", "ТЕТ", "ПлюсПлюс", "Уніан ТБ" і "Бігуді") - 0,75 грн. (за 1 абонента в місяць).
• Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: "СТБ", "ICTV", "Новий канал", "QTV", "М1" та "М2") - 0,75 грн.
• Пакет каналів "Медіа Група Україна" (3 каналу: "Україна", "НЛО TV" і "Індиго TV") - 0,45 грн.
• Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: "Інтер", "НТН", "Мега", "Enter-фільм", "Піксель", "K1", "K2", "Zoom" і "EuroNews") - 3 грн.
• 5 канал - 0,1 грн. за 1 абонента в місяць.

васильков

888

29 грудня 2016 10:04
Да и флаг им в руки.
Меньше зомбоящиков, больше люди будут думать своей головой.