Васильків відзначив 73 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

васильков 4 711 |
9-05-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У ці травневі дні ми відзначаємо День пам’яті і примирення та 73-ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні у місті Василькові відбулися урочистості з нагоди 73-ї річниці Перемоги. 
Народ України один із тих, хто втратив неймовірно велику кількість своїх синів і доньок в цій трагедії світового масштабу.



Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими - становлять не менше 14 млн. чоловік. Це втрати найбільші й не порівняні із втратами інших країн і народів у Другій світовій війні.


На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл, з яких 250 спалено вщент.
Київська область дала армії близько 450 тисяч воїнів, тисячі мешканців міста Василькова пішли на фронт і в партизанські загони. В Меморіалах Слави та пам’ятниках увіковічена пам’ять двічі Героїв Радянського Союзу О. О. Головачова, С.В. Хохрякова, Героїв Радянського Союзу М. Л. Бурки, П. С. Кітченка та наших земляків , які захищали і віддали своє життя за наше місто, нашу Батьківщину в роки Другої світової війни. 


На жаль, час летить невблаганно і станом на сьогоднішній день у нашому місті залишилось 38 ветеранів. Шануємо їхні неоціненні подвиги задля мирного майбутнього нашої держави.


Пам’ятаймо і ніколи не забуваймо тих, хто віддав життя на бойових і трудових фронтах, боровся за Перемогу, хто мужньо протистояв ворогу, і хто самовіддано боронив свободу Батьківщини!


Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які загинули на Східному кордоні вже в наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. 


Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній українській родині!