Лілія Гриневич: Основні набори LEGO всі школи отримають до 1 вересня, а потім вони ще доповнюватимуться в три етапи

васильков 1 129 |
16-05-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Завезення наборів LEGO, які безкоштовно для усіх 1-х класів України надала The LEGO Foundation, триватиме в 4 етапи, при цьому основні набори, що розраховані на кожного першокласника, діти отримають до 1 вересня.

Про це йшлося під час спільної прес-конференції міністра освіти і науки України, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич та віце-президента The LEGO Foundation Каспера Оттоссона Канструпа.



«Доставка є вкрай великою. Нагадую, що The LEGO Foundation погодилась безкоштовно забезпечити всі перші класи комунальних та державних шкіл України 2 типами наборів LEGO. Йдеться про набори «6 цеглинок», які забезпечуватимуться у розрахунку на кожного першокласника, та «LEGO Play Box», які надаватимуться додатково на кожен клас», - зазначила Лілія Гриневич.


За словами міністра, 1-й етап доставки – червень 2018 року.

«В його межах до українських шкіл надійдуть усі набори «6 цеглинок», які отримає кожен український першокласник, також надійдуть коробки «LEGO Play Box» до центральних регіонів України. Решта наборів «LEGO Play Box» надходитимуть в межах наступних етапів доставки. Це пов’язано з масштабом допомоги. Щоб ви розуміли, набори «6 цеглинок» для усієї України – це приблизно 5 великих вантажівок (траків. – Ред.) з LEGO. При цьому повний набір «LEGO Play Box» – це близько 45 повноцінних вантажівок», – розповіла Лілія Гриневич.


Доставка «LEGO Play Box» здійснюватиметься по 5-10 тис. коробок – залежно від виробництва – та до повного забезпечення усіх перших класів. Враховуючи логістичні обставини, було розраховано приблизний графік надходження наборів «LEGO Play Box» до кожного з регіонів України. З ним можна ознайомитися у презентації за посиланням.


Лілія Гриневич зазначила, що завдяки допомозі The LEGO Foundation кращі ігрові методики навчання зможуть випробувати майже 400 тис. першокласників з 16 тис. шкіл, де проводитимуть навчання близько 22 тис. вчителів.


«Для того, щоб усі могли ознайомитись із методиками роботи з LEGO, на сайті МОН у розділі «Нова українська школа» розміщено 2 брошури з описом та використанням відповідних методик. Я дуже раджу всім подивитися ці матеріали, адже вони цікаві не лише для педагогів, а й для батьків», – наголосила Лілія Гриневич.