Ігор Кононенко перевірив підготовку шкіл Васильківщини до навчального року

васильков 1 434 |
16-08-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Робочі візити Ігоря Кононенка по Київщині справді максимально робочі. Він не лінується ретельно перевіряти роботу будівельників на об’єктах соціального призначення, на які йому вдалося вибити кошти. Прискіпливо оглядає майданчики майбутніх новобудов: садочків і медичних закладів. Любить жартувати, що «будівельники бувають або дуже погані, або просто погані», отож за їхньою роботою треба добре наглядати. І закликає людей уважно стежити, чи не порушують вони технологію будівництва.



Так було і в селі Іванковичі Васильківського району, де до нового учбового року відбувається значне оновлення школи.
Жителі села радо вітали народного депутата, якого вже вважають своїм. Ігор Кононенко разом з головою Русланом Єременком детально перевірив реконструкцію будівлі навчального закладу і залишився задоволеним якістю робіт. Навіть зовні школа відчутно змінилася. А наскільки вдалою буде система утеплення, покаже зима.
Ігор Кононенко в рамках повноважень народного депутата робить усе, щоб райони та громади отримували додаткові кошти на відновлення соціальної інфраструктури сіл, та постійно наголошує: «Важливо ще й те, як витрачаються ці кошти. Громада має уважно стежити за тим, як проводяться роботи у дитячих садках, школах і медзакладах. Адже держава може витратити на ремонт мільйони, а на місцях їх просто закопають у землю».

Далеко за прикладом такої ситуації їхати не доведеться. У селі Кодаки того ж Васильківського району кілька років тому робили ремонт дитячого садка. А зараз у це чи то напівзруйноване, чи то недоремонтоване приміщення навіть зайти страшнувато: наче після землетрусу.
Сільський голова Яна Кузьменко – молода, новообрана – ще не має достатньо досвіду, щоб виправити помилки попередників, але дуже прагне прислужитися рідному селу.
Жителі села одностайно вирішили, що великий дитячий садочок може слугувати за два розвиваючі заклади. В одному крилі великої будівлі буде традиційний дитячий садочок, а у другому мріють створити школу мистецтв.
Зустріч із народним депутатом проходила у форматі, притаманному Ігорю Кононенку. Люди і депутат спілкувалися на рівних. У спокійній, розважливій бесіді з’ясовували можливості та намічали плани. Говорили не тільки про проблеми. Цього року Кодаківська середня школа відмічає своє 50-ліття, село дуже пишається своїм педагогічним колективом, адже більшість нинішніх учителів – це її колишні випускники.
Ігор Кононенко дав собі обіцянку обов’язково допомогти цьому чудовому селу, адже почув від людей слова, які є запорукою успіху. Одна з активісток кодаківської громади запитала: «Що ми, як громада, маємо зробити зі свого боку, щоб у нас із вами все вийшло?»
Усе більше людей розуміють: тільки разом можна чогось досягти. Тільки спільними зусиллями та контролем за роботою місцевої влади вдасться зберегти те, що маємо, та спорудити нове.