Врятувати чиєсь життя легко, здавши кров

васильков 947 |
23-10-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

24 жовтня у Васильківській лікарні планується черговий День донора крові. Здати кров усі бажаючі запрошуються у відділення переливання крові за адресою: м. Васильків, вул. Декабристів, 87 (одноповерхова будівля біля приміщення дитячої поліклініки).

При собі потрібно мати паспорт громадянина України та (ідентифікаційний код).



Нагадуємо, що донором може бути людина віком від 19 до 60 років.
Проте до здачі крові не допускаються особи з вагою менше 50 кг, зростом 150 см, з проблемами з зором, носії ВІЛ, сифілісу, вірусних гепатитів, туберкульозу, люди з гіпертонічною хворобою, ішемічною хворобою серця, атеросклерозом, захворюваннями нирок, органів травлення, а також особи, які зробили тату чи пірсінг менш як рік тому чи пережили хвороби, які передаються через кров.


Варто відзначити, що під час проведення минулого Дня донора у Василькові активну позицію зайняла голова Калинівської селищної ради Юлія Олексенко, під керівництвом якої 10 співробітників селищної ради та вона особисто стали донорами.


Цього разу Васильківська ЦРЛ запрошує всі сільські та селищні ради Васильківського району долучитися до цієї важливої події!


Пам’ятайте, що регулярне донорство омолоджує організм та покращує роботу імунної системи, печінки, підшлункової залози та інших органів травлення. А головне, що не слід ніколи забувати, – один донор рятує життя трьом людям.