У Василькові 220 військовослужбовців присягнули на вірність українському народу

васильков 3 075 |
19-11-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

17 листопада в 38 Об’єднаному навчальному центрі Харківського національного університету імені Івана Кожедуба Повітряних Сил ЗС України, що дислокується у місті Васильків, 220 військовослужбовців строкової служби призову «Осінь-2018» урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові.



Заходи розпочалися на стройовому плацу навчального закладу з внесення Бойового Прапора. З визначною подією військовослужбовців строкової служби привітали представники керівного складу навчального центру, повітряного командування «Центр», місцевої влади й духовенства, рідні і близькі.

Командир повітряного командування «Центр» – заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко – від імені командувача Повітряних Сил привітав новобранців із важливим кроком у їх житті, побажав професійного розвитку і становлення на посадах, вміло опанувати спеціальності за фахом, стати гідними захисниками України.

До складання Військової присяги молоді воїни вже отримали практичні та теоретичні навички, необхідні для опанування посад за фахом. Упродовж місяця юнаки проходили інтенсивний курс військово-професійної підготовки, у ході якої отримали достатні знання з вогневої, тактичної та інженерної підготовки. Також військовослужбовці опанували базові навички з тактичної медицини та інших військових дисциплін. Після завершення підготовки військовослужбовці будуть проходити службу у військових частинах Повітряних Сил Збройних Сил України.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника навчального центру підполковник Дмитро Согласов у вітальному зверненні відзначив важливість складання Військової присяги на вірність українському народові.

За традицією, представник духовенства освятив військовослужбовців строкової служби та благословив їх на військову справу. Завершився ритуал урочистим маршем призовників.