Президент України прибув у Васильків, щоб передати оновлену авіаційну техніку

васильков 2 416 |
3-12-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На аеродромі бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, що у Василькові, 1 грудня Президент України Петро Порошенко передав авіаторам відремонтовану та модернізовану підприємствами «Укроборонпрому» авіаційну техніку.



Зокрема, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко вручив: два відремонтовані винищувачі МіГ-29, модернізований винищувач Су-27С1М, два оновлені навчально-тренувальні літаки Л-39, два модернізовані навчально-тренувальні літаки Л-39М1, два відремонтовані вертольоти Мі 8МТ, а також 12 безпілотних авіаційних комплексів «Spectator M» для Сухопутних військ ЗС України.


«Сьогодні кремль сконцентрував десятки ударних літаків вздовж Державного кордону України. Це потенційна загроза територіальній цілісності нашої держави, на яку існує лише одна правильна відповідь – посилення українського війська сучасними засобами протиповітряної оборони: переоснащеними винищувачами, зенітно-ракетними комплексами та радіолокаційними комплексами», – підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, що на початку листопада поточного року підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил та Протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України провели бойові стрільби та льотні випробування зенітних ракетних комплексів різних типів, які були відновлені на підприємствах «Укроборонпрому». Результати стрільб довели високу майстерність українських захисників неба та надійність наших засобів протиповітряної оборони.


«Ми і надалі продовжуємо роботу із посилення системи протиповітряної оборони України. Це питання одне з найбільш актуальних для сектору безпеки і оборони нашої держави та є одним із пріоритетних, – зазначив Верховний Головнокомандувач ЗС України. – З початку збройної агресії по теперішній час для відновлення та підтримання справності авіаційної техніки військовими частинами Повітряних Сил Збройних Сил України отримано з авіаційно-ремонтних підприємств понад 100 літальних апаратів, що дозволило значно підвищити рівень справності авіаційної техніки. Тільки у 2018 році виділено фінансовий ресурс понад 700 мільйонів гривень на утримання та експлуатацію авіаційної техніки Повітряних Сил Збройних Сил України».


За два останні місяці це вже третя передача озброєння українському війську. Оборонна промисловість України впевнено вийшла на рівень, який дозволяє оперативно задовольняти потребу наших бійців у новому озброєнні.