В операційну Васильківської лікарні закуплено нові сучасні лампи

васильков 1 348 |
18-12-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У Васильківській лікарні останнім часом постійно відбуваються зміни та оновлення. Зокрема, ми нещодавно інформували про відкриття нової сучасної реєстратури, впровадження електронної черги, а також про ремонтні роботи на третьому поверсі поліклініки.
Днями Васильківська ЦРЛ закупила три нові безтіньові операційні лампи на заміну старих вартістю 680 тисяч гривень.



У даних безтіньових лампах використані світлодіоди, розроблені з використанням комп’ютерного модуля, що забезпечує багатостороннє освітлення стійки, глибоке освітлення 70 см світлого стовпа та безтіньову ефективність. Інтенсивність освітлення світлих плям забезпечує колірну температуру, близьку до природного сонячного світла, відображає фактичні кольори людської тканини.

Лампи оснащені блоком керування, який включає:
– LED екран, який змінює характеристики освітлення;
– змінну ручку, що стерилізується, для позиціонування та фокусування освітлення.

Крім того, зазначається, що такі закупівлі можливі завдяки пацієнтам закладу, адже основним джерелом для таких закупівель є накопичені благодійні внески пацієнтів, які обліковуються на спеціальному рахунку. За їх рахунок у Васильківській ЦРЛ було закуплено вже і бронхоскоп для відділення анестезіології та інтенсивної терапії (вартістю близько 500 тис. грн), і фетальний монітор для акушерського відділення (вартістю близько 50 тис. грн), й операційній стіл (вартістю близько 90 тис. грн).
Хірурги та травматологи, операційні медичні сестри позитивно оцінили дані зміни та оновлення операційного блоку.