Реконструкцію парку «Венеція» у Василькові обіцяють завершити навесні

васильков 4 448 |
5-01-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Центральний сквер міста Васильків між вулицями Шевченка та Грушевського, більш знаний серед місцевих жителів як парк «Венеція», обіцяються відкрити у квітні цього року за умови вчасного надходження коштів. Про це повідомив журналіста ІА «Погляд» фінансовий директор підрядної організації ТОВ «Тетрастрой» Анатолій Якубов.

У ході інтерв’ю він зазначив, що за 5 місяців роботи на даному об’єкті (з 1 серпня по 31 грудня 2018 року) було виконано наступне:
– завершено дренажну систему, адже, як відомо, у тому місці дуже високі ґрунтові води, що додавало труднощів у роботі;
– влаштований бетонний фундамент каналу та його чистка спеціальною технікою;

– підведена електрика;
– виконані всі інженерні роботи;
– встановлені стовпи для освітлення;
– «під ключ» збудований фонтан – головний і найдорожчий об’єкт скверу.



Таким чином, можна зробити висновок, що значна частина реконструкційних робіт уже позаду. На запитання, яке турбує чи не кожного жителя Василькова: «Коли у центральному сквері міста можна буде відпочивати?», Анатолій Якубов відповідає так: «Усі перераховані роботи були виконані за перші 10 млн грн. Тепер чекаємо другу половину коштів, а це 13 млн грн, за які потрібно: закупити й укласти якісну тротуарну плитку на фундамент задля уникнення її просаджування, облаштувати зелені зони, встановити лави для сидіння, містки через канал, дитячий майданчик та специфічну альтанку, зробити підсвітку і пофарбувати бортики каналу, а також розвісити всі камери відеоспостереження та колонки.

Крім того, ми внесли деякі зміни до проекту, щоб у васильківчан була можливість відпочивати біля каналу: там буде спеціальна зона для сидіння біля води, повністю освітлена, при цьому ми не забули й про парканчики для захисту дітей від падіння у канал. Загалом роботи залишилося на 2-3 місяці за умови надходження оплати. Оскільки фінансування об’єкту відбувається з місцевого та обласного бюджетів, то як показує практика, кошти з обласного бюджету розподіляються зазвичай не раніше травня, проте місцева влада нам обіцяє, що кошти надійдуть вже в лютому, тож ми відразу продовжимо працювати. І таким чином можна спрогнозувати, що реконструкція скверу завершиться в квітні цього року, а не в грудні (як передбачено проектом)».