Громади повинні отримувати більше коштів для розвитку – Ігор Кононенко

васильков 1 851 |
21-06-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Децентралізацію в Україні треба поглиблювати, щоб якість життя людей зростала. Місцеві громади повинні самі розпоряджатися двома третинами зібраних коштів.
Про це заявив народний депутат Ігор Кононенко, коментуючи створення нових об’єднаних територіальних громад Київської області.
«Децентралізація – один із головних пріоритетів нашої роботи на Київщині. Дуже скоро у Васильківському районі з'явиться друга після Ковалівської ОТГ - Калинівська. У майбутню об’єднану громаду увійдуть вісім сіл. Ми всіляко допомагаємо місцевим громадам стати більш самостійними і заможними, залучати кошти на свій розвиток», - говорить Ігор Кононенко.



Калинівка, яка невдовзі стане центром ОТГ, за останні роки дуже змінилась, - кажуть місцеві жителі.


«У нас з’явився сучасний парк з фонтанами і спортивний комплекс. Скоро відкриється нова амбулаторія на 10 тисяч жителів. Вона, кажуть, буде найбільша у Васильківському районі. У липні відкриють і центр адміністративних послуг, щоб людям не треба було нікуди їздити по довідки. Депутат Кононенко дуже допоміг. Бо місцевій владі самій непросто і розробити проекти, і розібратися з тим, як шукати ресурси на їх реалізацію», - говорить Галина Анатоліївна Горбач, інженер.
Раніше дві третини коштів розподілялися через центральний бюджет і лише третина – через місцеві. Сьогодні розподіл – 50 на 50. Але цього недостатньо, – каже Ігор Кононенко.


«Ми йдемо до того, щоб через кілька років 70% коштів залишалися на місцях. Це значить, що більшість грошей ітимуть прямо на потреби наших громад, жителів містечок і сіл. Це змінить життя людей на краще», - впевнений народний депутат.