На Васильківщині відремонтовано ще один стадіон

васильков 2 419 |
25-06-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

За кілька місяців у Гребінках на Васильківщині відкриють відреставрований стадіон. Його адмінбудівлю не ремонтували ще з радянських часів. Нині тут облаштовують нові роздягальні для суддів та гравців, зони відпочинку для спортсменів, господарчі та санітарні блоки. Також оновлюють бігові доріжки з розмітками, трибуни, огорожі стадіону, газон та освітлення. Залучити кошти на реконструкцію стадіону вдалося завдяки сприянню народного депутата Ігоря Кононенка.



«Спортивні об’єкти в містечках і селах у глобальному сенсі покращують якість життя усієї громади. Там, де підлітки зайняті спортом, менше правопорушень, діти ростуть здоровішими, більш підготовленими до життя. Тому ми будемо продовжувати допомагати розвивати спортивну інфраструктуру регіону», – зазначив Ігор Кононенко.

Народний депутат багато робить для розбудови спортивних об’єктів. У Гребінківській гімназії вже відкрито багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям.

«Ми так чекали на те штучне поле! З батьками ходили, цю «траву» руками перевіряли. Син став більш дисциплінованим у навчанні. Говорю йому: спочатку уроки – потім футбол. Сідає, робить уроки – на все готовий, аби з м’ячем побігати. У гаджети «втикати» нема коли. Я йому навіть заздрю, бо в моєму дитинстві такого поля не було», – ділиться радістю Сергій з Гребінок, батько юного футболіста Максима.

В місті Українка Обухівського району стадіон жодного разу не ремонтували за понад 40 років. За словами директорки Тамари Дидик, дозволити дітям грати на цьому полі було не те що соромно, а просто небезпечно. За підтримки Ігоря Кононенка за лічені місяці спільними зусиллями стадіон модернізували до європейського рівня.

А в Обухові відреставрували басейн. Він теж дійшов без ремонту до наших днів ще з радянського часу. Оновили все – починаючи від встановлення сучасних систем води аж до використання енергозбережних технологій.

«Тренер говорить, що у нашого сина хороші здібності до плавання. У нього вже є три медалі. Ми радо його підтримуємо. Чоловік працює у Києві. Подумували переїхати, а як басейн відремонтували, то гадаємо, що таких умов у Києві не буде, щоб пішки можна було ходити до школи і до басейну. У нас кращі умови для дітей», – розповіла мешканка міста Обухів Олена.

Ігор Кононенко допомагає школам також зі спортивним інвентарем, будує спортивні майданчики.

«В нашій родині спорт посідає важливе місце. Поки діти були менші, ми на вихідних часто разом займалися спортом, грали в боулінг або теніс. Старший син став тенісистом. Знаєте, я вважаю, що якби не спорт, то жодних досягнень у дітей могло б і не бути. Дивлюся по старшій дочці Дар’ї. Вона була така трішки легковажна, як усі підлітки. Але взяла себе в руки, зайнялася спортивною гімнастикою, і це її дуже дисциплінувало. Потім пішла на плавання. У нас обидві дочки шикарно плавають. Усі діти з самого початку, з 7 років, у спорті. На прикладі власної родини я розумію, наскільки заняття спортом допомагають у вихованні особистості, у формуванні сили волі, бажання перемагати. І я хочу, щоб кожна дитина на Київщині мала змогу займатися спортом на сучасних майданчиках», – говорить Ігор Кононенко.