У Василькові реконструюють водогінну мережу

васильков 4 988 |
26-06-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

До кінця року у місті Васильків на Київщині мають завершити реконструкцію водогону. Наразі триває будівництво нової свердловини, яка має забезпечити місто якісною питною водою. Знайти кошти на вирішення проблеми вдалося завдяки сприянню народного депутата Ігоря Кононенка.
Від проблем з водопостачанням Васильків страждає вже багато років. Часті аварійні прориви у старих трубах щоразу залишали цілі райони без води.



«Для нас це колосальна проблема. Просинаєшся вранці, ідеш вмитися, а з крана нічого не капає. Ну хай би ще сам, а дітям як? А сніданок на чому приготувати? Ставили спочатку каструлі з водою по всій кухні на випадок, якщо знову не буде води, так діти ж малі, хіба раз перекинуть, витираєш потім це все. Почали купувати бутлі, але ж вони скільки місця займають, а квартира маленька», – розповідає мешканка Василькова Наталя.

Комунальні служби намагалися швидко відновлювати водопостачання, але в квартири вода вже доходила непридатною до вживання.
«Бувало так, що і за півдня воду подавали, але відкриваєш кран, а звідти просто чай тече, коричнева вся – куди на такому їсти готувати?», – говорить Наталія.

Торік люди вирішили звернутися по допомогу до Ігоря Кононенка, розповіли про проблему, і він почав працювати над її вирішенням. Тож, нарешті, у місті розпочали капітальний ремонт водогону.

«Екологія – одне з найважливіших питань життєдіяльності міста. Разом з місцевою владою ми обдумали варіанти вирішення проблеми. Замінити якусь одну трубу не допоможе. Проблему потрібно вирішувати комплексно. До роботи залучили консультантів «Київводоканалу». Зараз ремонтні роботи вже ведуться, йде реконструкція водогону і будівництво нової свердловини. Це дасть змогу мати якісну воду. Паралельно ми вирішимо питання і зі слабким тиском води в кранах», – каже Ігор Кононенко.

Нагадаємо, за сприяння Ігоря Кононенка в місті Васильків відремонтовано дороги. В центральній лікарні зроблено ремонт і закуплено нове діагностичне обладнання. Ведеться будівництво нового приміщення школи №6, яка обвалилася кілька років тому. У селах району ремонтують старі та будують нові ФАПи, школи переоснащують, триває спорудження дитячих та спортивних майданчиків.