Поліпшити екологію допоможуть нові технології – депутат Кононенко

васильков 2 325 |
1-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Проблему з чистотою повітря в районі можна вирішити. Зокрема, для цього на полігоні відходів №5 має запрацювати технологія збирання біогазу. Про це заявив народний депутат Ігор Кононенко, який ініціював цей проект.




  • Ми говоримо з бізнесом, щоб застосувати новітні технології. Газ, який виділяється з відходів, можна накопичувати і продавати. Таким чином і повітря стане чистішим, і додатковий прибуток буде в бюджет. Це вже за рік-два покращить екологічну ситуацію, – пояснює Ігор Кононенко.

Відходи виділяють горючий газ метан. Якщо його очистити, то можна передавати на опалювальні системи чи заправки для газових авто. У західних країнах це дає непогані прибутки.

  • Вирішити екологічні проблеми Київщини – наш пріоритет. Через них, на жаль, поширюються онкологічні захворювання. Тому підходимо до проблеми з різних боків. Разом із благодійним фондом MANUS DEI ми постачаємо в область діагностичні апарати, що виявляють ранні стадії хвороби, – каже Ігор Кононенко.

За ініціативи народного депутата вже реалізовано і перебувають у процесі реалізації чимало медичних проектів. Зокрема, в область постійно надходить нове обладнання для медичних закладів. В Обухівській центральній районній лікарні наступного тижня запрацюють два нових ліфти. Відкрили і спеціальну сучасну палату для чорнобильців.

  • Про роботу Ігоря Кононенка у нас склалося дуже позитивне враження. Знаю, що ведеться робота по заміні фільтрів на Трипільській ТЕС. Тепер у нас чистіше повітря буде, – каже житель району, залізничник Степан Полячук.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Кононенко має на Київщині високий рівень довіри. За даними соціологів, йому довіряють понад 70% людей.