Найбільше шансів стати депутатами від Київщини мають ті, хто працював у громадах, - експерт

васильков 2 246 |
3-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Депутати, які системно працювали для розвитку своїх громад, можуть стати стабілізуючим чинником у новому парламенті. Їхній досвід і напрацювання допоможуть пришвидшити темпи позитивних змін, які вони вже розпочали.

Про це нашому виданню розповів політолог Юрій Подорожній.



«Депутатам-мажоритарникам намагалися нав’язати негативні ярлики. Але не можна однаково судити про всіх. Дійсно, є такі, для яких округ був трампліном у парламент і далі там про них і не чули. Але є й ті, хто багато працює в інтересах громад, приносить їм користь», - говорить Юрій Подорожній.

На думку  експерта, найбільше шансів отримати депутатські мандати мають ті, кого люди знають за реальними справами.

«Критерії прості, і їх визначили люди: найбільшу довіру мають ті кандидати, які працювали в округах. Люди бачать, що вони роблять реальні справи, а тому рівень підтримки на місцях їх більший. Одна справа – голосувати за партії, інша – за свого депутата. Тут партійна приналежність не має значення», -  каже Юрій Подорожній.  

Якщо говорити про наш – 94-й округ, то, за даними соціологів,  в окрузі впевнено лідирує Ігор Кононенко. Рівень довіри людей до народного депутата на Київщині – близько 67%. Таку високу підтримку експерт пояснив так: 

 «Дорогу  Обухів-Українка, яку він будував, бачать усі; про будівництво школи номер шість у Василькові знають усі – і перелік зроблених справ ним можна довго продовжувати. Зрозуміло, що нічого іншого, окрім провокацій, конкуренти не можуть протиставити кандидату, який уже кілька років будує тут нові амбулаторії, нові школи, ремонтує лікарні, дитячі садочки, стадіони,  дороги і має колосальну підтримку людей», – говорить політолог.    

Він наголосив, що на цих виборах найзапекліша боротьба іде саме за 199 депутатських мандати мажоритарників, адже без них неможливо створити коаліцію. Тому ставки на округах високі і велика конкуренція.