Ігор Кононенко: успіхи країни і її міжнародні перемоги здобувають не тільки дипломати та політики, але й спортсмени

васильков 1 745 |
16-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Українка Дар’я Снігур стала переможницею Вімблдону-2019. Дівчина є вихованицею спортивної школи "Міжнародна тенісна академія", створеної за підтримки народного депутата України Ігоря Кононенка.
«Успіхи країни і її міжнародні перемоги здобувають не тільки дипломати і політики, але й спортсмени. Завдання держави – створити умови, щоб наші талановиті діти могли тренуватися та перемагати на найпрестижніших спортивних змаганням. Створити таку інфраструктуру, щоб усі діти мали можливість тренуватися й розвиватися», – каже Ігор Кононенко.



Своєю чергою, принцеса Вімблдону Даша Снігур подякувала Ігореві Кононенку та своєму тренеру Ларисі Савченко за підтримку:
«Ви два моїх стержні, замок на моєму ланцюжку, без вас не було б моєї перемоги. Дякую, Ігорю Віталійовичу, що Ви колись повірили в мене! Ваша віра супроводжує мене на всіх змаганнях».

Ігор Кононенко завжди підтримує талановитих дітей, допомагає їм розвиватися в спорті. Заснована ним Міжнародна тенісна академія супроводжує та спонсорує участь тенісистів у чемпіонатах як українського, так і міжнародного масштабу.

«Спорт – це обличчя держави, її міжнародний імідж і визнання. Дякую Даші Снігур за те, що вона показала всьому світові: Україна – нація сильних духом і непереможних людей. Я маю великий досвід розвитку спортивних соціальних проектів і планую їх розширювати. Прагну, щоб кожна дитина мала можливість займатися спортом. Спорт дає здоров’я. А здорові діти – це здорова держава», – наголошує Ігор Кононенко.

Нагадаємо, за всю історію турніру Вімблдон лише п'ятьом українцям вдавалося здобути перемогу серед тенісистів віком до 18 років. Даша Снігур перемогла Каміллу Бартон з Латвії, Ерін Річардсон з Великої Британії, росіянку Поліну Кудерметову, американку Емму Наварро, а у фіналі українці поступилася ще одна тенісистка із США Алекса Ноель. В останньому геймі українська тенісистка не залишила шансів своїй суперниці і виграла всі чотири розіграші.